6/θ Δημ. Σχολείο Βρυσών Αποκορώνου Χανίων Το Σχολείο μας
 
Κεντρική σελίδα
Ιστορία σχολείου

 

bullet

Το σχολείο μας βρίσκεται χτισμένο στη βορειοανατολική πλευρά του χωριού μας και ακριβώς δίπλα στην Εθνική Οδό Χανίων - Ηρακλείου.

bullet

Κοντά του βρίσκεται το Νηπιαγωγείο, η Εκκλησία του χωριού, το Δημαρχείο, το Αστυνομικό Τμήμα και ένα μικρό γήπεδο για βόλεϊ και χάντμπολ.

bullet

Τώρα συστεγάζεται σε ένα κτίριο με το Νηπιαγωγείο Βρυσών. Μέχρι τις αρχές του σχολικού έτους 2009-10 συστεγαζόταν για 15 χρόνια με το Γυμνάσιο Βρυσών και το ΕΠΑΛ (παλαιότερα ΤΕΛ ή ΤΕΕ ) Βρυσών, έχοντας όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται με τη συστέγαση μικρών και μεγάλων παιδιών που χρησιμοποιούν κοινούς χώρους.

bullet

Τώρα στο κτίριο αυτό χρησιμοποιεί το Δημοτικό μας το μεγαλύτερο μέρος του, και έχει στη διάθεσή του αρκετούς χώρους όπως εργαστήριο υπολογιστών - προβολών, εργαστήριο τεχνικών, χώρο για εσωτερικό γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσες ολοήμερου, επαρκείς αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία του διευθυντή και των δασκάλων.

bullet

Το σχολείο μας λειτουργεί ως 6/θέσιο Ολοήμερο Σχολείο. Εκτός από τους δασκάλους των τάξεών μας και το Διευθυντή, έχουμε γυμναστή και δασκάλα Αγγλικών και Γαλλικών. Ακόμα έχουμε Τμήμα ένταξης με δασκάλα που έχει οργανική θέση στο σχολείο μας. Στο Ολοήμερο, έχουμε ακόμα εκτός τον υπεύθυνο ολοήμερου και δασκάλους Μουσικής, Εικαστικών, Πληροφορικής, Γυμναστικής και Αγγλικών. 

bullet

Επειδή το χωριό μας είναι σχετικά νέο, το Σχολείο μας ιδρύθηκε για πρώτη φορά στις 19-7-1921 και λειτούργησε ως μονοθέσιο. Σιγά - σιγά μεγαλώνοντας το χωριό, μεγάλωσε και το σχολείο. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο έχει συνήθως γύρω στα 110 παιδιά. Σήμερα στο σχολείο φοιτούν και παιδιά από τα γύρω χωριά του Δήμου μας και μεταφέροντα από τα χωριά τους με τα 3 σχολικά λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος.

Κεντρική σελίδα | Το Σχολείο μας | Το χωριό μας | Για τα παιδιά | Δάσκαλοι | Έργο και δράση | Επικοινωνία | Συνδέσεις

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας 23/02/12